Een soort Atlantis

Q&A with Daryl Dewitt, President Eurasia

“Hi you all, my name is Daryl. I… what’s that? You want me to talk Dutch? Oh, OK, It’s true, you guys are from Belgium. Well, you should know that, where I come from, Belgium doesn’t exist anymore and the language you call Dutch, or Flemish even less. But no worries. Hold a sec, let me find it on my translator app. One minute…Alright, I think I got it. Here goes…

Beter zo? Een mooie taal hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar hier, in deze blog, is taal het instrument, niet het doel. Dus Nederlands werkt prima voor mij. Trouwens, eer aan wie eer toekomt;  het is uiteindelijk wel in jullie taal dat mijn verhaal het eerst verschenen is.

Ik veronderstel dat ik best een woordje uitleg geef en duidelijk maak waar je je in deze blog aan mag verwachten:

Even voorstellen: Ik heet Daryl. Ik ben het hoofdpersonage uit de roman ‘Een soort Atlantis’. Samen met mijn beste vriend, Breyten, en met mijn zus Thara beleven we een zot avontuur. Oh ja, niet onbelangrijk, wij leven ongeveer anderhalve eeuw in jullie toekomst en de planeet ziet er helemaal anders uit nu.

map Atlantis
Dat zal jullie ongetwijfeld verbazen en misschien ook verontrusten. Net om die reden vond ik  het  een goed idee om een blog op te zetten voor lezers die meer achtergrond informatie willen hebben. Lezers die als het ware ‘achter het verhaal’ willen kijken. Waarom is dit allemaal gebeurd? Wat waren de oorzaken, wat was de aanleiding?

Wie zou die vragen dan beter kunnen beantwoorden dan ik? Ik ben uiteindelijk wel de president van Eurazië en bij uitbreiding van zowat de hele planeet.

Dus, kom maar op met die vragen. Dit verhaal is voor jong volwassenen maar evengoed voor vlot lezende twaalfjarigen en niet minder voor de wat ‘rijpere jeugd’ tot pakweg honderdveertig jaar.  Of lukt dat nog niet in het begin van de eenentwintigste eeuw? Binnen enkele generaties komt dat eraan hoor. Tenminste, voor de weinigen van jullie die de laatste oorlog zullen overleven.

Credits to picture from Planet Earth and Space to public Domain images by NASA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s