Vier X Toekomst

De toekomst NU !

Vooreerst excuses, U heeft mij tijdlang niet meer gelezen (of moet U zich hiervoor bij mij verontschuldigen? Nee, hoeft niet, echt.) Mijn verplichtingen als president van Eurazië en bijhorend Gemenebest (i.e. Amerorussië en het gesmolten continent Magnetris) hebben mijn tijd opgeëist. Dat begrijpt U en ik dank U voor dat begrip.

Op deze zalige lente-ochtend, gezeten in een charmante pergola van de presidentiële tuinen, bij mijn zacht gekookte eitje en img_0549-1bij het lezen de weekend editie van mijn favoriete krant uit jullie jaartal kon ik het niet laten om volgende bemerkingen te noteren.

Dezer dagen toert de Amerikaanse macrosocioloog Peter Frase door jullie contreien voor de promotie van zijn boek ‘Four Futures’, waarin hij ‘verder-denkt’ op de bestaande socio-economische img_0557systemen en over hoe die in de toekomst verder zouden kunnen evolueren. Zijn hypotheses gaan vooral over het failliet van de huidige systemen en over zijn hoop dat nieuwe modellen een grotere gelijkheid onder de menselijke bevolking zullen nastreven.

Zijn denkpistes zijn interessant en een aantal van zijn voorspellingen – ook al zegt hij dat hij daar niet aan doet – zijn ook erg accuraat. De titel waaronder het artikel van vandaag (jullie tijd) verscheen geeft aan dat Mr. Frase erg helder is in zijn denken: ‘Zolang ze mensen kunnen uitbuiten, komen die robots er niet.’ Hij is, verklaart hij verder, ‘minder bezorgd over arbeiders die vervangen worden door machines dan voor arbeiders die behandeld worden als machines.’
pexels-photo-595804Met deze bewering slaat hij de nagel op de kop. Daarvoor hoeft hij niet eens in de toekomst te kijken, dan wel gewoon rond zich.

Van de vier modellen waarover hij praat, Communism, Rentism, Socialism en Exterminism, heb ik vooral het laatste onthouden omdat de maatschappij zoals jullie ze nu beleven daar recht op afstevent. Dat is een pijnlijke observatie, maar als jullie vanuit de toekomst zou kunnen terugblikken op de situatie, dan zouden jullie ook moeite hebben om tot andere conclusies te komen. Las ik niet recent dat jullie machtigste president twitterde over het afvuren van nieuwe, mooie, slimme raketten en dat hij dat vervolgens ook deed, waarmee hij de Armaggedon klok meteen een volle minuut dichter naar middernacht draaide? (Een klok die reeds op 3 voor 12 staat!)IMG_0552
Of wat te denken, om in jullie taaldistrict te blijven, van een regering die meer bezig is met het kibbelen over gevechtsvliegtuigen dan over het oplossen van de sociale noden van haar bevolking?

Er zijn alternatieven mogelijk en het is niet te laat. Maar dan is er actie nodig, nu onmiddellijk. Zoals die andere president uit jullie tijdvak, die het Europese Parlement toesprak met de woorden dat hij niet tot een generatie van ‘slaapwandelaars’ wil behoren (zoals jullie voorouders die zich al slaapwandelend in de eerste Wereldoorlog hebben gestort) maar tot een generatie van activisten die de wereld in een richting naar een betere toekomst kunnen duwen.

Tot slot wil ik Mr. Frase ook aanmoedigen om werk te maken van zijn volgende boek waarin hij het over ‘Ecology’ en ‘Geo-engineering’ zal hebben. Want wie mijn verhaal heeft gelezen (of zal lezen wanneer mijn boek in jullie nabije toekomst wordt uitgegeven.) weet dat de ecologie de parameter is die door jullie beleidsmakers nog steeds enorm wordt onderschat. metronome-clock-music-music-production-162550Het is geen loze bewering als ik zeg dat het minstens even belangrijk is voor jullie toekomst om behalve de doem-klok ook de doem-thermometer in het oog te houden. Eens die is doorgeslagen zullen jullie het niet meer redden met een basisinkomen of met andere cosmetische ingrepen. Mensen van 2018, TIME FOR ACTION IS NOW!

 

Met presidentiële groeten,
Dr. Daryl Dewitt
President Eurasia
21 April 2184

http://www.standaard.be/cnt/dmf20180420_03473887

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s